Donacije i sponzorstva

 

Budući da je Udruga invalida Bedekovčina neprofitna organizacija, financira se putem donacija, te raznih sponzorstava.

Općina Bedekovčina sufinancira rad Udruge sredstvima općinskog proračuna.

 

Udruga invalida Bedekovčina provodi projet OSMIJEH ZA SVE.

Cilj toga projekta je promocija prava osoba s invaliditetom, te ohrabrivanje djece i mladih s posebnim potrebama da se uključe u život zajednice, da se znaju snaći i prilagoditi u najosnovnijim životnim situacijama – da znaju doći u trgovinu, ambulantu, ljekarnu. Želimo postići da se i zajednica privikne na njih, da ljudi budu tolerantni na njihovu prisutnost i na njihove posebnosti.

Isto tako ohrabrujemo obitelji naših korisnika u ostvarivanju njihovih vlastitih prava, i u ostvarivanju prava njihove djece unutar obitelji i unutar zajednice.

Udruga invalida Bedekovčina naročito se trudi da se djeca i mladi s posebnim potrebama kreću u društvu djece iz zdrave populacije.

Kroz kontakte s djecom s posebnim potrebama, školska djeca grade u sebi smisao za toleranciju i prihvaćanje različitosti. Tako im pomažemo da izrastu u ljude koji svoje sposobnosti ne koriste da bi naglasili tuđe nedostatke, nego da svojom podrškom pomognu onima koji sami ne mogu uspjeti.

Želimo da prisutnost djece i mladih s posebnim potrebama u životu zajednice postane naša svakodnevnica u kojoj će i oni pronaći svoje mjesto pod suncem.

U svrhu prikupljanja sredstava za ostvarenje ovog zajedničkog cilja, organizira se tradicionalni humanitarni koncert VJERUJ U LJUBAV. Ujedno se se uz taj događaj prikupljaju i donacije za pomoć u provedbi našeg programa.

Naravno da je Udruga invalida Bedekovčina u svojem radu potpomognuta i od lokalne samouprave, ali to nikako nije dovoljno za naše ptrebe. U provedbi programa skromni smo, te i sami pridonosimo Udruzi provodeći bez naknade sve aktivnosti. Kroz desetogodišnji rad članovi Udruge – voditelji, ostvarili su tisuće sati volonterskog rada. Uz bolesnu djecu, obaveze na poslu i u obitelji, svakim danom sami možemo sve manje. Trebamo stručne mlade osobe koje bi se bavile radom s korisnicima, no njih treba platiti.

Da bismo to barem djelomično mogli provesti, molimo Vas za pomoć. I vjerujte, nije ugodno biti na mjestu onoga koji moli za pomoć. Nadamo se da u životu to i sami nećete iskusiti.

Provedbu našeg programa možete provjeriti svaki dan na www.udruga-invalida.hr

Molimo Vas da svoju donaciju uplatite na žiro račun Udruge invalida Bedekovčina,

broj: 236000 – 1101476985 Zagrebačka banka – Poslovnica Bedekovčina.

Vjerujemo u Vašu velikodušnost, humanost i razumijevanje. Nadamo se da ćete nam pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.

Svaka Vaša podrška približva nas ostvarenju našeg zajedničkog cilja i hvala Vam na tome.

 

Pozdrav od srca!

 

Predsjednik: Dragutin Burek